Thursday 28th of March 2024

Коростишівський професійний аграрний ліцей
fresh menu left
fresh menu right
Коростишівський професійний аграрний ліцей

ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ!!!

Освіта — це найпотужніша зброя, яку можно використати, щоб змінити світ»

Нельсон Мандела.


ПЕРЕЛІК прав і обов’язків мешканців гуртожитку PDF Друк
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Неділя, 18 квітня 2021, 08:09

І. Мешканець гуртожитку  має  право:

1.1.Користуватись приміщеннями культурно-побутового і навчального призначення, обладнанням, інвентарем гуртожитку та комунально-побутовими послугами.

1.2.Обирати Раду гуртожитку та бути обраним до її складу.

1.3.Вимагати від завгоспа, коменданта та інших посадових осіб, відповідальних за стан гуртожитку, своєчасного ремонту або заміни обладнання, меблів, постільних речей та іншого майна гуртожитку, що прийшло у непридатність, якщо це не відбулося через недбале відношення мешканців до даного майна.

1.4.Брати участь через Раду гуртожитку у вирішенні питань, пов’язаних з покращанням житлово-побутових умов, організацією роботи гуртожитку і дозвілля, роботи обслуговуючого персоналу та ін.

1.5.Брати участь в організації культурно-масової та фізкультурно-оздоровчої діяльності в гуртожитку і вносити свої пропозиції з покращання цієї роботи.

1.6.Звертатися зі скаргами до керівництва ПТНЗ на роботу обслуговуючого персоналу та житлово-побутові умови, які не відповідають вимогам Положення про гуртожиток; нормам обладнання та утримання гуртожитків.

1.7.Вимагати від посадових осіб, відповідальних за стан гуртожитку, усунення недоліків у побутовому забезпеченні .

ІІ. Мешканці гуртожитку  зобов’язані:

2.1.Знати і чітко дотримуватися правил внутрішнього розпорядку та розпорядку денного в гуртожитку.

2.2.Використовувати надані площу та обладнання в гуртожитку за призначенням, дбайливо ставитись до державної власності – приміщень, обладнання, майна й інвентарю гуртожитку.

2.3.Забезпечувати збереження обладнання, майна та інвентарю гуртожитку, своєчасно давати заявки на ремонт приміщень, майна, електричного і санітарно-технічного обладнання.

2.4.Дотримуватися правил техніки безпеки, пожежної безпеки, не встановлювати без дозволу адміністрації гуртожитку додаткові електрообігрівальні прилади.

2.5.Відшкодовувати заподіяні матеріальні збитки у відповідності з чинним законодавством.

2.6.Дотримуватись чистоти і порядку в житлових кімнатах, місцях загального користування, проводити їх своєчасне прибирання, брати участь у всіх видах робіт, пов’язаних із самообслуговуванням.

2.7.Економно витрачати теплову та електричну енергію, воду, газ.

2.8. Брати участь у благоустрої та озелененні прилеглої до гуртожитку території, ремонті та належному утриманні спортивних та ігрових площадок.

2.9.При залишенні приміщень вимикати освітлення, електронну апаратуру (телевізори, магнітофони та ін.), зачиняти вікна та двері і здавати ключі від кімнат черговому вахтеру; повідомити про від’їзд вихователя.

2.10.Особисті речі, що не потребують щоденного використання, здавати до камери схову гуртожитку.

2.11.При залишенні гуртожитку на тривалий час (більш 1 тижня), а також при виїзді на канікули або практику за межі населеного пункту, в якому розташований гуртожиток, письмово попереджати про це вихователя (з вказівкою адреси, за якою вибуває), одержане майно і ключі від кімнати здати коменданту гуртожитку, а особисті речі – до камери схову.

2.12.По закінченні навчання в навчальному закладі або при достроковому позбавленні права на проживання виїхати з гуртожитку у двотижневий термін, оформити необхідні документи про вибуття в паспортній службі, військкоматі (юнакам).

ІІІ. Мешканцям гуртожитку забороняється:

3.1.Самовільно переселятись з однієї кімнати до іншої.

3.2.Проводити самочинно переобладнання та перепланування приміщень.

3.3.Переробляти або переносити інвентар, меблі з однієї кімнати до іншої, загромаджувати сторонніми предметами балкони, східці, пожежні  проходи, запасні виходи, коридори.

3.4.Зберігати в житлових приміщеннях або інших місцях легкозаймисті та горючі рідини, вибухонебезпечні матеріали та речовини, які засмічують повітря.

3.5.Проводити переробку або ремонт електроустаткування; без дозволу адміністрації гуртожитку вмикати унормовані електропобутові прилади, а неунормоване електрообігрівальне обладнання вмикати категорично забороняється.

3.6.Запрошувати в гуртожиток сторонніх осіб без дозволу адміністрації гуртожитку та залишити їх у приміщенні після 21.00.

3.7.Самовільно змінювати дверний замок.

3.8. Приносити і вживати спиртні напої, наркотичні речовини, палити у будь-яких приміщеннях гуртожитку, з’являтися в гуртожитку в нетверезому стані або стані наркотичного сп’яніння.

3.9.У період з 22.00 до 6.30  грати на музичних інструментах, вмикати радіотелевізійну, аудіоапаратуру.

3.10.Утримувати в приміщеннях гуртожитку тварин.

3.11.Порушувати без погодження з вихователем гуртожитку, комендантом графік чергування.

ІV. Заохочення  та стягнення щодо мешканців гуртожитку

4.1.За активну участь в огляді-конкурсі «Краща кімната гуртожитку», у  культурно-масових заходах, роботі з покращання умов проживання і побутового обслуговування  мешканці  гуртожитку  заохочуються:

- оголошенням подяки;

- нагородженням  пам’ятними  подарунками;

- нагородженням грошовою премією;

4.2.Окремі кімнати гуртожитку можуть бути нагороджені додатковим обладнанням та інвентарем, не передбаченим «Типовими нормами  обладнання  гуртожитків».

4.3.За порушення правил внутрішнього  розпорядку і режиму в гуртожитку на  мешканців накладаються стягнення:

- зауваження;

- догана;

- сувора догана;

- непоселення в гуртожитку на наступний рік;

- виселення з гуртожитку;

- виключення з  закладу освіти.

 

ТОП МЕНЮ

Банер

STEM HUB КОРОСТИШІВ

Банер

ТВСВ м. Андрушівка

Банер

ТВСВ с. Турчинівка

Банер
Банер
Яка з професій на Вашу думкує затребуванішою?
 


Вхід



Статистика

Переглянути хіти змісту : 477906

Copyright © 2010. Designed by Korostyshev.net.